Kapitel 11: Epilog (efter)

I spelplatsen som kallas epilog kan användare lägga till en avslutande del till upplevelsen. Äventyret kan då fortsätta när man kommer hem, vilket uppmuntrar till reflektion och bearbetning av föreställningens innehåll. Publiken kan se statistik över hur de själva och sina kompisar har röstat.

Det görs likt prologen i en html-editor som har funktion för att lägga till text, bild och länkar. Likt programmet Word kan du också ändra textfärg, storlek, justering och mycket mer.

Exempel på användning:

  • Visa upp hälsningar från karaktärer, låta de berätta hur det gått efter speltillfället. Vad har det gjort? Vad hände med personen som försvann ner i brunnen? Fick hon jobbet?
  • Alternativa slut eller fördjupningar av berättelsen som öppnar upp spelvärlden. Låta föreställningen bli transmedial och byta medieform!
  • Intervjuer med skådespelarna, bryta skådespelet och djupdyka i det medmänskliga. Hur kändes det att spela en ond roll?

För att skapa eller förändra en epilog går man in till en produktion och trycker på fliken Epilog. Här har du information om Epilogen och statistik.