En surfplatta under en Techformance

Projeketet Techformance förlängs!

Vi kan med glädje meddela att Techformance beviljats ytterligare medel från Allmänna Arvsfonden för att fortsätta utveckla metod och verktyg.

Under projektet har vi ständigt testat Techformance olika möjligheter och utmaningar med scenkonsten och publiken. Synpunkter, tankar och idéer låg till grund för vår tilläggsansökan.

QLAbs, Static Effects och statistikverktyg

Istället för att avsluta projektet till sommaren och påbörja förvaltning har nu Allmänna Arvsfonden beviljat medel för ytterligare utveckling av verktyget. Vi kommer nu att kunna träffa ännu fler skolklasser för att testa Techformance och dessutom interagera Techformance-verktyget med QLab. Det kommer att underlätta väsentligt för teatrar som sätter upp en Techformance och göra det möjligt för en tekniker att sköta ljud, ljus och Techformance i ett och samma verktyg.

Vi kommer också att utveckla Static Effects, det vill säga möjligheten att spara och föra över information från en Techformance olika moment och skapa unika inloggningsmöjligheter/biljetter. Dessutom utvecklar vi också möjligheten att spara statistik som både publik och producent kan ta del av efter föreställningen för analys och pedagogiskt arbete.

Vi ser nu fram emot att få ett komplett verktyg och en metodhandbok fullmatad med insikter och erfarenheter från teaterbranschen.

Om Techformance

Techformance möjliggör interaktiv scenkonst där element från nätkulturer och spelvärlden möter teater. Tillsammans med barn, scenkonstbranschen, speldesigners, teaterpedagoger och tillgänglighetsexperter utmanas scenkonsten och tekniken för att skapa Techformance.