Foto på en docka, en slags morot som heter Fredrik. Foto: Matilda Rahm, Kulturhuset Stadsteatern

Huvudakt på Digital Innovationsfestival

“Technology Performance” av och med Björn Carlberg

Komikern och dockspelaren Björn Carlberg bjuder fredagen 24 mars in till en interaktiv workshop med hjälp av det digitala verktyget Techformance, där hans excentriska karaktärer mer eller mindre måste förhålla sig till publikens vilja.

Under Digital Innovationsfestival på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm kan publiken sätta sin personliga prägel på influencers, skånska kärringar, danska forskare och en morot i polotröja som vill spela rollspel.

Workshop med nytt verktyg

Arvsfondsprojektet Techformance tar fram en metod för att göra det fysiska mötet med scenkonst enklare, tryggare och mer engagerande. Den primära målgruppen är barn och ungdomar med eller utan neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Projektet bygger också ett digitalt verktyg som gör det lättare att skapa och interagera med interaktiva berättelser. Här möts spelvärlden och scenkonsten. Det är detta verktyg som testas skarpt i och med Björn Carlbergs framträdanden. Fredagens upptåg är en rejält utökad version av galenskaperna som han presenterade under förra innovationsfestivalen i början av december.

Techformance drivs av Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen.